Bijzonder veel mensen worden tegenwoordig geplaagd door een ongelofelijk druk leven. Deze drukke levensstijl zorgt er in de praktijk ook niet zelden voor dat men ongezond gaat leven. Beide zaken lijken dan ook haast hand in hand te gaan… maar in de praktijk hoeft dat zeker niet altijd het geval te zijn. Door stil te blijven staan bij enkele concrete aandachtspunten kan er namelijk voor worden gezorgd dat je ondanks een drukke levensstijl toch nog steeds lekker gezond kan leven. Wil jij ook graag weten hoe?

Kook op voorhand voor drukke dagen

Voor menig aantal mensen die druk in de weer zijn geldt dat één of meerdere dagen in de week er met kop en schouders bovenuit steken op vlak van drukte. Het spreekt namelijk voor zich dat lang niet elke dag even druk is. Heb jij ook zo’n dagen? Dan is het eigenlijk best eenvoudig mogelijk om daar op voorhand op in te kunnen spelen. Probeer bijvoorbeeld voorafgaand aan deze drukke dagen reeds lekker gezonde maaltijden te maken. Zo kan je na een lange, slopende dag op het werk alsnog genieten van een lekker gezond gerechtje.

Gezonde maaltijden hoeven niet complex te zijn

Het wordt aan iedereen die er graag een gezonde levensstijl op na wil houden sterk aangeraden om één of meerdere kookboeken aan te gaan kopen voor gezonde gerechten. Het is in ieder geval een groot misverstand dat gezonde maaltijden altijd erg complex zijn om klaar te maken. Daar is echt helemaal niets van waar. Er zijn meer dan voldoende gerechtjes op de markt terug te vinden die boordevol met vitamines zitten en tegelijkertijd toch erg eenvoudig te bereiden zijn. Heb jij dus met andere woorden niet veel tijd om in de keuken te staan? Laat dat je dan zeker niet tegenhouden om toch gewoon lekker gezond te koken!

Leg een voorraadje met gezonde voedingswaren aan

Hoe goed je ook alles mag voorbereiden, het is altijd mogelijk dat je onverhoopt toch tegen het probleem aanloopt dat je geen tijd hebt om gezond te koken. Betekent dit dan dat je maar gewoon alle principes in één keer overboord moet gooien? Zeker niet. Je kan dergelijke, onverwachte situaties in de praktijk namelijk vaak oplossen door een voorraadje aan te leggen met bepaalde, gezonde voedingswaren. Denk hierbij niet alleen aan volkorenbrood, maar ook aan bijvoorbeeld pindakaas, hummus en halvarine en een ongezouten notenmix. Andere gezonde lekkernijen die je eigenlijk altijd bij de hand moet hebben zijn de volgende:

  • Fruit zoals bijvoorbeeld bananen en appels;
  • Een snackgroente waarvan wortelen wellicht de bekendste zijn;
  • Magere kwark en / of halfvolle melk;
  • Havermout of muesli;
  • Eieren;

Door altijd een voorraadje met één of meerdere van de bovenstaande voedingswaren voor handen te hebben zorg je er in de praktijk altijd voor dat je gewapend bent voor bepaalde, onvoorziene omstandigheden. Zo laat je, je echt nooit nog verleiden met ongezonde voeding!

Laat gezonde maaltijden bezorgen

Het is echt niet zo dat je in de praktijk alleen maar ongezonde maaltijden kan laten bezorgen. Veel mensen staan er misschien niet bij stil, maar er zijn tegenwoordig ook heel wat zaken waarbij je gezonde voeding kan kopen. Deze voedingswaren kan je vervolgens zelfs gewoon lekker eenvoudig en snel bij je thuis laten leveren. Heb je dus met andere woorden echt geen tijd over om gezonde maaltijden te bereiden? Dan is het laten bezorgen van bijvoorbeeld een gezond voedselpakket altijd de moeite waard om te overwegen!

Maak tijd om te bewegen

Zeker als je een beroep hebt, waarbij je veel zit, is het belangrijk om te zorgen dat je voldoende beweegt. Als je een druk leven hebt, sta je wellicht niet te trappelen om ’s avonds ook nog naar de sportschool te moeten. Hoewel er niets mis is met de sportschool, zijn er ook andere manieren om voldoende te bewegen. Een goede wandeling in stevig tempo kan ook wonderen doen.

Regelmatig in een stevig tempo wandelen is goed voor je conditie. Het hoeft ook niet veel tijd te kosten. Je zou bijvoorbeeld als je maar een paar kleine boodschappen nodig hebt, eens naar de winkel kunnen lopen, in plaats van snel even met de auto. Moet je ergens op de dag wat telefoontjes plegen? Dat kan ook prima tijdens een wandeling.

Daarnaast kan wandelen of een andere vorm van bewegen ook een prima onderbreking in een te druk leven zijn. Wandelen, hardlopen of zwemmen, Kunnen je in mentaal opzicht de energie verschaffen die vaak behoorlijk afneemt als je lange tijd achter een bureau zit. Het kost je misschien wat tijd, maar als je daarmee weer meer energie krijgt, verdient dat zich vanzelf terug.

Ontspanning in een druk leven

Ook ontspanning is ontzettend belangrijk als je veel aan je hoofd hebt. Natuurlijk voelt het onlogisch om lekker op de bank een filmpje te kijken, als je nog zoveel te doen hebt. Toch moet je het doen.

Als je constant onder druk staat, eist dat zijn tol. Je zal minder goed in je vel zitten. Het is op de lange termijn niet goed voor je algehele gezondheid. Die twee factoren zullen eraan bijdragen dat je ook minder gaat functioneren, of dat nu op je werk of in je gezin is. Regelmatig dingen blijven doen die je leuk vindt, is daarom belangrijk. Die ontspanning geeft je weer positieve energie en zorgt er juist voor dat je je drukke leven aan kan.