Zoek je een makkelijke manier om je gezondheid een flinke boost te geven? Dagelijks ontgiften met citroen is een manier. Het geeft je energie en doet veel goeds voor je algehele gezondheid.

Misschien ken je zelf wel mensen die met regelmaat een ontgiftingskuur volgen, om zo hun lichaam te reinigen? Ze drinken de hele dag groene thee en eten alleen maar groenten en fruit, bijvoorbeeld. Alleen kan het veel gemakkelijker. Je lichaam ontgiften met citroen is een fluitje van een cent en doet veel voor je. Ontgift je lichaam gewoon iedere ochtend met citroen en je zal je veel fitter voelen! Het geeft je zo’n energieboost dat je zelfs geen koffie meer nodig hebt om wakker te worden.

Stoffen in citroenen spoelen je darmen schoon en je geeft je lichaam ’s ochtends de tijd om de stofwisseling weer op gang te brengen. In dit artikel leggen we je uit waarom je de citroenen altijd moet persen en waarom je niet de schijfjes moet eten. Daarnaast proberen we duidelijk uit te leggen welke voordelen citroenen nog meer hebben op je gezondheid, naast het feit dat het ideale producten zijn om je lichaam blijvend te ontdoen van giftige stoffen.

Citroen met warm water drinken

Met een glas lauwwarm water met citroen help je de lever te ontgiften en stimuleer je de stofwisseling waardoor je makkelijker vet verbrandt. Het helpt je met afvallen. Maar ook voor mensen die niet willen afvallen is citroen met water drinken een gezonde start van de dag!

Pers elke ochtend een halve citroen uit en giet het sap in een glas. Breng water aan de kook en laat dit afkoelen en giet vervolgens het lauwwarme water in het glas met citroensap. Drink dit bij voorkeur met een rietje op, omdat anders het tandglazuur kan worden aangetast. Het sap van de andere helft van je citroen kan je bijvoorbeeld ’s avonds gebruiken om over je avondeten te sprenkelen of je drinkt een extra glas citroensap met water.

Omdat het schil van citroenen meestal met pesticiden is bespoten, is het belangrijk om je citroen altijd te persen en niet de citroenen in schijfjes in water te weken of in je thee.

De voordelen van citroensap drinken

Wat is het voordeel van ontgiften met citroen, door citroen met water te drinken? Allereerst bevatten citroenen erg veel vitamine C. Hier kunnen sinaasappels niet tegenop en zelfs kiwi’s bevatten vele malen minder vitamine C dan citroenen. Al snel na het drinken krijg je meer energie. Je huid gaat stralen en je lichaam begint met ontgiften.

Dat je lichaam ontgift merk je bijvoorbeeld aan een kortstondige uitbraak van acne. De organen worden gestimuleerd om het lichaam schoon te maken en toxische stoffen worden, via de huid, naar buiten geduwd.