Wil je je wenkbrauwen epileren? Een stralend gezicht is je beste visitekaartje. Je wenkbrauwen zijn hiervan een belangrijk onderdeel. De wenkbrauwvorm heeft veel invloed op je uitdrukking; vrolijk, blij, triest, boos, verbaasd. Je kunt de wenkbrauwboog in de juiste vorm brengen door je wenkbrauwen te epileren.

Voorbereiding

Desinfecteer eerst het pincet evenals de huid rondom je wenkbrauwen. Borstel de wenkbrauwen met een wenkbrauwborsteltje van onder naar boven om de wenkbrauwen in vorm te brengen en de haartjes glad te strijken. Nu kun je bepalen of de wenkbrauwvorm gecorrigeerd moet worden.

Richtlijnen ideale wenkbrauwvorm

Plaats een potloodje verticaal langs de zijkant van je neus. Waar het potloodje je wenkbrauw raakt, begint je wenkbrauw. Leg het potloodje dan tegen je neusvleugel en diagonaal over de buitenste helft van je iris. Waar deze je wenkbrauw raakt, ligt het hoogste deel. Het eindpunt van je wenkbrauw vind je door het potlood tegen je neusvleugel te leggen en diagonaal naar je buitenste ooghoek te draaien. Het begin- en eindpunt dienen op een gelijke hoogte te liggen.

Pijnloos wenkbrauwen epileren

Om te wennen aan het gevoel begin je op de neusbrug. Hier is de huid het minst gevoelig. Span de huid goed op en pak de haartjes zo dicht mogelijk bij de huid vast. Dit voorkomt tevens het afbreken van het haartje. Maak snelle, korte bewegingen met de haargroeirichting mee. Verwijder nooit haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauwen, dit kan de vorm blijvend veranderen. Pas op dat je niet te veel haartjes weghaalt. Doe je dit per ongeluk toch, corrigeer dit dan met een wenkbrauwpotloodje.

Nabehandeling

Voelt de huid pijnlijk aan na het epileren leg er dan een koud kompres op. Breng vervolgens een verzachtende crème aan. Ga na het epileren nooit in de zon zitten. Geef de huid een dag de tijd om te herstellen.