Iedere ouder zal het beamen: met de komst van kinderen levert je seksleven aan spontaniteit in. De tijd dat je elkaar kon bespringen wanneer je daar zin in had is voorbij voor zolang als je kinderen thuis zijn. Je wilt immers niet betrapt worden en moeten uitleggen wat papa en mama precies aan het doen waren. Veel stellen hebben zelfs bijna geen seks meer in de eerste jaren van hun carrière als ouder.

Dat is zonde. Kinderen vragen nu eenmaal veel aandacht en daardoor zul je wat minder tijd voor elkaar hebben. Seks is juist een van de dingen die de intimiteit op peil houdt en waarbij je even exclusief aandacht voor elkaar kunt hebben.

Geen seks meer omdat je het te druk hebt?

Natuurlijk is je leven met het ouderschap ook een stuk drukker geworden. Veel ouders kunnen alleen nog aan slapen denken als ze aan het einde van de dag in bed belanden. De motivatie om nog andere activiteiten te ondernemen tussen de lakens is dan ook vaak ver te zoeken. Dat is natuurlijk logisch. Tegenwoordig werken in veel gezinnen zowel de vader als de moeder. Na een drukke dag op het werk heb je daarna de verantwoordelijkheid voor de kinderen. Daarnaast wil je in het weekend toch vooral ‘quality time’ met de kinderen hebben. Voor je het weet heb je geen seks meer.

De gevaren voor je relatie als je geen seks meer hebt

Het is bijna verboden om te zeggen dat seks belangrijk is in een relatie. Natuurlijk delen jullie meer dan alleen seks en zijn er andere manieren om het intieme gevoel tussen jullie op peil te houden. Dat je weinig of geen seks hebt, wil echt nog niet zeggen dat je een slechte relatie hebt.

Toch is het belangrijk om je seksleven niet op een al te laag pitje te zetten. Buiten het feit dat seks gewoon fijn en lekker is, als uitlaatklep en ontspanning kan dienen, is het ook belangrijk voor je relatie. Als je niet uitkijkt ben je alleen nog vader en moeder en wordt het gevoel ook nog elkaars geliefde te zijn steeds verder naar de achtergrond gedrukt. Zeker als een van beide partners het er moeilijker mee heeft dat jullie geen seks meer hebben, kan dit tot wrijving in de relatie leiden.

Tips voor een beter seksleven

Kortom, je zal moeite moeten doen om je seksleven op een acceptabel niveau te houden.  Dit is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar misschien dat de onderstaande zeven tips je in ieder geval een eindje op weg kunnen helpen.

Tip 1: Maak seks belangrijk

Maak van seks een prioriteit. Het voeden van je kinderen is (als het goed is) een prioriteit. Dat moet gewoon. Probeer samen op dezelfde manier naar seks te kijken. Je relatie kan eronder gaan leiden als je geen seks meer hebt. Dat klinkt niet erg romantisch en dat is het misschien ook niet. Maar zet je ‘s avonds eens over die vermoeidheid heen. Als je elkaar kust en streelt en de opwinding in elkaar wakker maakt doet het er niet meer toe dat het een ‘moetje’ is en hoeft de seks niet minder fijn te zijn.

Tip 2: Vind een tijdstip dat werkt

Vind een tijdstip dat werkt. Vrijen in de vroege ochtend, voordat de kinderen wakker worden, kan een heerlijke start van je dag zijn. Of misschien net nadat de kinderen naar bed zijn. De afwas, wassen en opruimen kunnen best eens een keer even wachten (zoals bij de eerste tip gezegd, maak er een prioriteit van). Zijn de kinderen een film aan het kijken? Misschien ook een mooi moment om tijd aan elkaar te besteden.

In het laatste geval moet je erop voorbereid zijn dat je gestoord kan worden. Voor sommige stellen werkt het stukje spanning dat dat met zich meebrengt juist positief.

Kijk gewoon eens naar hoe je dag verloopt. Hoe druk je het ook hebt, er is altijd wel ergens een gelegenheid, maar maak daar ook gebruik van.

Tip 3: Breng jezelf in de stemming

Het valt misschien niet altijd mee, maar probeer jezelf in de stemming te brengen. De knop omzetten van poepluiers, groentehapjes en spelen met de kleine enerzijds naar seks anderzijds gaat niet altijd vanzelf. Dwing jezelf aan seks te denken en de zin komt vanzelf. Lukt het je niet om seks in je gedachten te brengen en te houden, kijk dan eens samen een erotische film, lees een erotisch verhaal of breng die keer ter sprake toen jullie zo geweldig lekker gevreeën hebben.

Tip 4: Samen douchen of in bad

Ga samen onder de douche. Elkaars natte, naakte lichaam voelen onder de douche zou bij beiden toch iets los moeten maken. Dit kan ook ‘s avonds goed werken voor je naar bed gaat. Je wekt het verlangen in elkaar op en een douche kan ook tijdelijk de vermoeidheid verdrijven.

Tip 5: Heb er vrede mee dat je vrijpartij onderbroken kan worden

Heb er vrede mee dat jullie seksuele escapades onderbroken kunnen worden. Je bent met elkaar bezig en de baby begint te huilen. Je kan proberen het gehuil te negeren, maar dat lukt je toch niet. Je gaat dus toch maar even kijken en troost hem of haar. Probeer een dergelijke onderbreking niet als afstel, maar als uitstel te zien. Uitstel kan het verlangen juist alleen maar meer aanwakkeren. Voor veel stellen is de gedachte dat je gestoord kan worden tijdens de vrijpartij al genoeg om geen seks te hebben. Dat s erg zonde en onnodig.

Tip 6: Begin het liefdesspel al voor je naar bed gaat

Neem het initiatief voor je naar bed gaat. Als je eenmaal op bed ligt is het erg verleidelijk om direct je ogen te sluiten en te gaan slapen. Streel en kus de ander terwijl je je samen klaar maakt om naar bed te gaan en wacht er niet mee tot je in bed ligt.

Tip 7: Vind of creëer een moment dat je even samen thuis bent

Zijn er dagen dat je allebei werkt en je kinderen naar school of het kinderdagverblijf zijn? Spreek ‘s ochtends af dat je allebei wat eerder stopt die dag, zodat je samen een paar uurtjes hebt voor de kinderen naar huis komen of opgehaald moeten worden. Stuur de ander tijdens de werkdag wat prikkelende berichtjes. Wedden dat je gek van verlangen naar huis rijdt?

Zoals eerder gezegd is het ontzettend zonde als je nauwelijks of geen seks meer hebt als je vader en moeder bent geworden. Naast de bovenstaande tips ben je zelf vast in staat om dingen te bedenken om je seksleven er weer bovenop te helpen. Zo zijn er vast nog wel andere mogelijkheden om een momentje samen te creëren. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden om het weer wat spannender te maken in bed. Bij het laatste zal je zien dat alleen erover nadenken de lust al bij jullie op kan wekken. De rest volgt vanzelf.