Met het strandseizoen voor de deur is het tijd om te praten over een onderwerp dat voor veel mannen relevant is: de verzorging van borsthaar. Of je nu kiest voor een natuurlijke look, een getrimd uiterlijk, of al je borsthaar verwijdert, het is belangrijk om te weten wat de huidige trends zijn en hoe je je borsthaar het beste kunt verzorgen. In dit artikel bespreken we de mode rondom borsthaar, geven we tips voor het netjes bijwerken en verwijderen ervan, en adviseren we hoe je kunt voorkomen dat je borst aanvoelt als schuurpapier.

Wat is momenteel de mode?

De trend rond borsthaar is de laatste jaren veelzijdig. Er is een verschuiving te zien van volledige verwijdering naar een meer natuurlijke of verzorgd bijgewerkte look. Veel mannen kiezen ervoor om hun borsthaar te trimmen in plaats van het volledig te verwijderen. Dit zorgt voor een verzorgde uitstraling zonder het kenmerkende mannelijke aspect te verliezen. De keuze hangt echter sterk af van persoonlijke voorkeur en comfort.

Wat momenteel juist niet in de mode is en vaak als onverzorgd wordt beschouwd, is het volledig onverzorgd laten van borsthaar. Dit houdt in dat het haar wild, ongelijkmatig en zonder enige vorm van onderhoud groeit. Dit geeft je al gauw een onverzorgde, slordige indruk. Hoewel een natuurlijke look steeds meer geaccepteerd wordt, is er een duidelijk onderscheid tussen natuurlijk en verwaarloosd.

Het compleet negeren van enige vorm van verzorging of trimmen wordt vaak niet gezien als een bewuste stijlkeuze, maar eerder als een teken van gebrek aan persoonlijke hygiëne. Dit kan vooral in sociale situaties of openbare gelegenheden zoals het strand of zwembad als onaantrekkelijk worden ervaren. Het is dus belangrijk om enige aandacht te besteden aan borsthaarverzorging, zelfs als je voor een meer natuurlijke look kiest, om een verzorgde en aantrekkelijke uitstraling te behouden.

Hoe werk je je borsthaar netjes bij?

 1. Investeer in een goede trimmer: Voor het bijwerken van borsthaar is een goede trimmer belangrijk. Zoek een model met verschillende opzetstukken, zodat je de lengte zelf kan bepalen. Een trimmer met goede mesjes geeft een netter resultaat en maakt een scheerbeurt een stuk comfortabeler. Daarnaast is het ook fijn als je de trimmer onder de douche kan gebruiken en makkelijk schoon te maken is.
 2. Douche eerst: Warm water maakt het haar zachter en gemakkelijker om te trimmen.
 3. Gebruik een spiegel: Werk bij in een goed verlichte ruimte voor een spiegel, zodat je geen plekken mist.
 4. Trim gelijkmatig: Begin met een hogere stand en ga geleidelijk korter totdat je de gewenste lengte bereikt hebt. Beweeg de trimmer tegen de groeirichting in voor een gelijkmatig resultaat.

Hoe verwijder je je borsthaar op de beste manier?

Als je liever een haarvrije borst hebt, zijn er verschillende methodes:

 1. Scheren: De snelste en gemakkelijkste manier, maar vaak met het risico op ingegroeide haartjes en irritatie. Gebruik een scherp mesje en scheergel of -schuim.
 2. Waxen: Biedt een langduriger resultaat dan scheren, maar kan pijnlijk zijn. Overweeg dit te laten doen door een professional.
 3. Crèmes: Ontharingscrèmes kunnen effectief zijn, maar test eerst op een klein stukje huid om allergische reacties te voorkomen.
 4. Laserontharing: Een duurdere, maar permanente oplossing. Dit moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde specialist.

Hoe voorkom je irritatie na het scheren?

 1. Hydrateer: Na het trimmen of verwijderen van borsthaar is het belangrijk om de huid goed te hydrateren. Dit helpt irritatie te voorkomen en houdt de huid zacht.
 2. Scrub regelmatig: Door regelmatig te scrubben verwijder je dode huidcellen en voorkom je ingegroeide haartjes. Dit verbetert de textuur van de huid en geeft een gezondere uitstraling.
 3. Scheer of trim met de haargroei mee: Om irritatie en prikkende haartjes te minimaliseren, is het beter om met de groeirichting mee te werken.

Elke man is uniek en wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Experimenteer daarom met verschillende methodes en lengtes om te ontdekken wat het beste bij jou past. Belangrijk is dat je je comfortabel voelt met je keuze en deze past bij jouw persoonlijke stijl.