Er is door de jaren heen behoorlijk wat gezegd en geschreven over voedingswaren die mogelijks een bijdrage zouden kunnen leveren aan de spieropbouw. Er zijn behoorlijk wat voedingswaren die daarvoor in aanmerking komen. Even werd er ook gekeken in de richting van verschillende fruitsoorten. Dat leek echter een minder groot succes te zijn dan verwacht.

Er zijn in principe maar weinig fruitsoorten waarvan kan worden gesteld dat ze echt een structurele bijdrage leveren aan de spieropbouw. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er van verschillende soorten fruit bekend is dat ze een structurele meerwaarde kunnen betekenen voor wat het uitvoeren van krachttraining betreft. Zou jij hier graag meer over te weten willen komen? Dan is de informatie op deze pagina voor jou zeker de moeite meer dan waard!

Meer koolhydraten en suikers dan groenten

Over het algemeen kan er worden gesteld dat fruit een aanzienlijke hoeveelheid meer koolhydraten en suikers bevat dan groenten. De enige uitzondering die hierop wordt gevormd zijn eigenlijk de zogenaamde peulvruchten. Omwille van deze reden is het zo dat er door menig aantal dieetexperten en sporters wordt gesteld dat het eten van fruit eigenlijk af te raden valt. Toch is dat niet helemaal juist. In het bijzonder voor sporters geldt dat het omwille van verschillende redenen net belangrijk kan zijn om snel suikers binnen te krijgen.

Een voorbeeld van bovenstaande is het moment waarop er aan krachttraining wordt gedaan. Ook tijdens een lange duurtraining is het echter mogelijk dat deze extra suikers een absolute vereiste zijn. Voor een behoorlijk aantal sporters geldt dat ze er voor kiezen om na afloop van een krachttraining eiwitten te gaan nuttigen. Op deze manier proberen ze hun spierherstel te bevorderen.

Echter is het in het verleden reeds afdoende aangetoond dat het eigenlijk veel interessanter is om natuurlijke suikers op te nemen, bijvoorbeeld degene die in fruit zijn terug te vinden. Wanneer je dat doet zal je immers kunnen vaststellen dat de eiwitten aanzienlijk beter door het lichaam zullen worden opgenomen.

Het eten van bananen voor spieropbouw

Bananen worden in de praktijk omschreven als de perfecte sportvoeding. Dit heeft voor een groot deel te maken met alle voordelen die er aan bananen verbonden zijn. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat ze boordevol zit met niet alleen vitamine B6, maar ook vitamine C, Kalium en Foliumzuur. Bovendien geldt voor bananen dat ze rijk zijn aan aminozuur tryptofaan. Deze stof staat er om bekend erg belangrijk te zijn voor het aanmaken van niet alleen melatonine, maar ook serotonine.

Deze stoffen zorgen er voor dat je, je lekker in je vel voelt waardoor je ook meer energie zal hebben om te sporten. Zo sla je twee vliegen in één klap! In ieder geval, één van de meest gunstige soorten fruit die je kunnen helpen tijdens een krachttraining en / of een duurtraining zijn ongetwijfeld bananen!

Druiven, boordevol met snelle koolhydraten

Een andere fruitsoort die je kan helpen op vlak van spieropbouw waar je het wellicht niet meteen van verwacht zijn druiven. Druiven bevatten net als bananen echter een grote hoeveelheid snelle koolhydraten. Dit zorgt er voor dat ze je helpen om tijdens je training op een gezonde manier je energievoorraad weer aan te kunnen vullen. Bovendien helpen druiven om de opname van eiwitten te verbeteren.

Eventueel kan je er ook na afloop van een training voor kiezen om rozijnen te eten. Je dient er wel rekening mee te houden dat rozijnen tijdens het droogproces een aantal gezonde voedingsstoffen zijn verloren. Dit gezegd hebbende vormen ze nog steeds een uitstekende optie om snel de nodige koolhydraten tot je te nemen.